Van der Hoeven 20 – 20: Programma

In het kader van de heruitgave van het boek van Prof. Mr. Henri van der Hoeven “Bijdragen tot de kennis der geschiedenis van Zundert en Wernhout” is een uitgebreid programma opgezet. Hieronder staat het voorlopig programma.

Dinsdag 10 september 2019:
Eerste lezing in zaal Vicoria te Zundert door Geertrui Synghel met als titel: “De oudste oorkondes van Zundert, Wernhout en Rijsbergen”. De aanvang is 19.30 uur. Meer informatie hierover vindt u hier.

Dinsdag 12 november 2019:
Tweede lezing in het Wierenbos te Wernhout door Karel Leenders met als titel: “Hoe zit Wernhout in elkaar? En de vermeende dorpsverplaatsing van Klein Zundert.”

29 november 2019:
Op vrijdag 29 november om 15.00 uur zal in het bijzijn van Burgemeester Joyce Vermue en wethouder Twan Zopfi een kruiseik herplant worden. Dit zal gebeuren aan de Oude Postbaan vlak voor de kruising met de Aardgangstraat. Zie hiervoor rode pijl op de kaar hiernaast. Meer informatie over kruiseiken vindt u hier.


Dinsdag 14 januari 2020:
Derde lezing in zaal Victoria te Zundert door Ton Kappelhof met als onderwerp: “Zundert en de Oranjes.”

Dinsdag 11 februari 2020:
Vierde lezing in het Wierenbos te Wernhout door Arnoud Jan Bijsterveld met als titel: “Het ontstaan van het Hertogdom Brabant, 843-1288-1506. De toevallige uitkomst van een wisselvallig proces.”

Vrijdag 13 maart 2020:
Officiële boekpresentatie (besloten gezelschap) in aanwezigheid van de Burgemeester van Zundert en de Commissaris van de Koning.
Presentatie van het boek voor het publiek door Karel Leenders.
Opening van de tentoonstelling over het boek van Henri van der Hoeven en de achtergronden daarvan. De tentoonstelling blijft het gehele weekend open.
Dit alles vind plaats in en rond het Landhuis van de familie Van der Hoeven, café “In den Anker” en het Landgoed De Moeren.

Zaterdag 14 maart 2020:
Er zijn wandelingen over het landgoed begeleidt door Ad de Klerk.
Er worden verhalen vertelt door Wim Voermans, Ad van Hassel, Jack Nouws en Twan Zopfi.
Dit alles vind plaats in en rond het Landhuis van de familie Van der Hoeven, café “In den Anker” en het Landgoed De Moeren.

Zondag 15 maart 2020:
Er zijn wederom wandelingen over het landgoed begeleidt Ad de Klerk.
Demonstraties van de Gildes uit de gemeente Zundert zijn te zien, waarbij in de middag geschoten kan worden voor “Burgerkoning” van de gemeente Zundert. Hieraan kunnen alle inwoners van de gemeente Zundert deelnemen. Er is een aparte klasse voor de geoefende en niet geoefende schutter.
Tevens wordt er een boekenmarkt gehouden waarbij de antiquariaat Periander Peter van Empel met zijn boeken aanwezig zal zijn.
Dit alles vind plaats in en rond het Landhuis van de familie Van der Hoeven, café “In den Anker” en het Landgoed De Moeren.

Terug naar “Van der Hoeven 20 – 20”