Collecties

Heemkundekring De Drie Heerlijkheden is bezig met het scannen van haar archief en deze online te zetten. Wekelijks scannen onze vrijwilligers foto’s, bidprentjes, en boeken en voorzien deze van de belangrijkste gegevens.

 • Bidprentjes 
  Heemkundekring De Drie Heerlijkheden beschikt over vele tienduizenden bidprentjes. Door de werkgroep worden deze prentjes momenteel gedigitaliseerd. Intussen staan er ruim 12.000 bidprentjes op onze collectie.
  Voor de gescande bidprentjes klik hier.
  Voor onze volledige lijst van de bidprentjes binnen de gemeente Zundert klik hier.
  Voor onze volledige lijst van de bidprentjes buiten de gemeente Zundert klik hier.
 • Films
  Vanuit het archief van de ROS zijn enkele opnamen van historische gebeurtenissen en culturele evenementen in de gemeente Zundert te zien. Voor een overzicht klik hier.
 • Foto’s 
  Inmiddels heeft Heemkundekring De Drie Heerlijkheden een start gemaakt met het publiceren van haar foto’s. Met name klassefoto’s worden de eerste maanden zichtbaar op onze website. Voor een overzicht van de foto’s klik hier.
 • Boeken
  Heemkundekring De Drie Heerlijkheden heeft een bibliotheek met diverse boeken. Deze boeken zijn te raadplegen in onze locatie in de Karkooi aan de Tiggeltsebergstraat 3 te Rijsbergen. Dit elke eerste donderdag van de maand van 19.00 uur tot 21.00 uur. Voor een overzicht van de boeken klik hier.