Collecties

Heemkundekring De Drie Heerlijkheden is bezig met het scannen van haar archief en deze online te zetten. Wekelijks scannen onze vrijwilligers foto’s, bidprentjes, en boeken en voorzien deze van de belangrijkste gegevens. Op dit moment zijn alleen de bidprentjes te raadplegen. En deze worden wekelijks aangevuld met nieuw gescande bidprentjes. In de nabije toekomst worden ook foto’s, onze bibliotheek en filmpjes voor u beschikbaar gesteld.

 • Bidprentjes 
  Heemkring De Drie Heerlijkheden beschikt over vele tienduizenden bidprentjes. Door de werkgroep worden deze prentjes momenteel gedigitaliseerd. Intussen staan er ruim 10.000 bidprentjes op onze collectie.
  Voor de gescande bidprentjes klik hier.
  Voor onze volledige lijst van de bidprentjes binnen de gemeente Zundert klik hier.
  Voor onze volledige lijst van de bidprentjes buiten de gemeente Zundert klik hier.
 • Foto’s 
  Over niet al te lange termijn worden ook foto’s vanuit onze collectie zichtbaar.
 • Boeken
  Heemkring De Drie Heerlijkheden heeft een bibliotheek met diverse boeken. Deze boeken zijn te raadplegen in onze locatie in de Karkooi aan de Tiggeltsebergstraat 3 te Rijsbergen. Dit elke eerste donderdag van de maand van 19.00 uur tot 21.00 uur.
  De aanwezige boeken worden op termijn hier zichtbaar.
 • Video’s
  Opnamen van historische gebeurtenissen en culturele evenementen in de gemeente Zundert komen hier in de toekomst te staan.