Heemhuis

Algemeen
Sinds het voorjaar van 2020 is Heemkundekring De Drie Heerlijkheden gevestigd in een eigen ruimte in Boerendag museum De Karkooi van Stichting Boerendag. Deze ruimte ligt aan de Tiggeltsebergstraat 3 te Rijsbergen. In deze ruimte herbergt de Heemkundekring haar archiefstukken, boeken, tijdschriften, foto’s, bidprentjes en dergelijken. Een aantal dagen van de week zijn de vrijwilligers hier aanwezig voor het scannen en verwerken van de diverse documenten.

Openstelling Heemhuis
Belangstellenden kunnen op de eerste donderdagavond (van 19.00 uur tot 21.00 uur) van de maand en in de maanden januari-mei en september-december op elke woensdagmiddag (van 13.30 uur tot 15.30 uur) inlopen voor het halen van informatie over stambomen, bidprentjes en dergelijken. De vrijwilligers die aanwezig zijn kunnen u wegwijs maken in de geschiedenis van onder andere uw woonomgeving en familie.
Daarnaast kunt u op afspraak buiten deze tijden een bezoek brengen. Wilt u op een ander tijdstip komen, neem dan contact op met Piet Maas (06-1294 6748 of pajmmaas@home.nl).

Heemhuis in de Karkooi aan de Tiggeltsebergstraat 3 te Rijsbergen