Lezing “Revolutionaire ontwikkeling in de gezondheidszorg in de 19e en 20e eeuw”

Op maandag 18 maart 2019 om 20.00 uur houdt Jan van Eijck in Zaal Schuttershof te Klein Zundert een lezing over bovenstaande titel. In de laatste anderhalve eeuw is de gezondheidszorg gigantisch veranderd. Bijna niets konden dokters in 1850 en nu kunnen ze alles… bijna tenminste. Dankzij revolutionaire ontwikkelingen in beeldvormende diagnostiek (van Röntgenstralen tot de PET-scan), enorme medicamenteuze mogelijkheden zoals de pil, de penicilline en de insuline, opereren met het Gamma-knife en microchirurgie, inenten tegen zowat alle infectieziekten, en kunnen praten over van alles zoals genderidentiteit en doodgaan, is de wereld van zorg erg veranderd. De levensverwachting voor de Nederlandse man is nu 79 en voor de vrouw 83 jaar. Krijgen zij nog de kans om dood te gaan?

In 2 x 45 minuten tijd vliegt Jan van Eijck door de polikliniek van de gezondheidszorg, en komt tenslotte uit bij de afdeling financiën, want de Euro gaat in de toekomst bepalen wat er kan en wat er niet kan! Maar het gebruiken van het gezonde verstand mag daarbij niet ontbreken!
Maandag 18 maart 2019 in Zaal Schuttershof aan de Klein Zundertseweg 38 te Klein Zundert. De aanvang is om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur).