Activiteit: Waor komde gij vandaon

Zondag 29 juli 2018

De jaarlijkse activiteitendag van de Heemkudekring vindt dit jaar plaats op zondag 29 juli 2018. Plaats van handeling is wederom “Bij ons …. In Zundert”, Molenstraat 5 in Zundert. De zaal is open vanaf 10 uur tot 16.00 uur. Het thema van dit jaar borduurt verder op het thema van vorig jaar. Waren we vorig jaar benieuwd naar onze voorouders, dit jaar gaan we op zoek naar de eerdere eigenaars/bewoners van onze eigen woning. Daarom is gekozen voor de naam “Waor komde gij vandaon?”.

Op basis van de kadasterkaart van 1832 kunnen we voor de geïnteresseerden uitzoeken wie in 1832 eigenaar was van het perceel waar hij/zij nu woont en welke de overige latere eigenaren of bewoners  waren. Dat onderzoek geeft tevens inzicht hoe lang een bepaald perceel in handen is van een bepaalde familie. Van een aantal bekende locaties in de verschillende dorpen van onze gemeente kunnen we dat al laten zien op de dag zelf en dat maakt onderdeel uit van de aankleding.

Naast het thema zal de Heemkundekring ook delen van de eigen verzamelingen tonen en boekjes te koop aanbieden. Omdat genealogie ook onderdeel uitmaakt van het thema, bestaat de gelegenheid om meer informatie over je familie te krijgen. We zijn nog steeds op zoek naar bidprentjes en verschaffen daarover graag meer informatie. Onze verzameling oude klassenfoto’s wordt langzaam groter, maar de namen daarbij zijn nog niet volledig.

Als u geïnteresseerd bent, is het belangrijk dat u beschikt over de gegevens van de plaats waar u meer informatie over wilt. Op basis daarvan kunnen we verder terugzoeken. Wederom een dag die een bijdrage levert aan het verder verkennen van de eigen familie en de omgeving. Een dag die je niet mag missen.